Telefonnummer

+45 59 18 28 38

Telefontid

Mandag til fredag fra kl. 7.30

Forhold dig i ro, når skaden er sket
Hvis du er i gang med et eller andet projekt, så bed andre om at færdiggøre det for dig. Din krop HAR sagt stop ved at give dig smertesignalet.

Læg is på området
En ispose eller en pose frosne ærter med et viskestykke omkring, og så lægges det henover det skadede område i 10-15 minutter, hver 2. time.

Hvis skaden sker i lænden så du får en udstråling til benet, så er det stadig lænden der skal behandles med is, ikke benet.

Tag smertestillende medicin
Start med 1 Panodil og 1 Ipren sammen, lignende præparater kan også bruges. Disse tages 3 gange dagligt. De hjælper med at nedbringe hævelsen i området (virker antiinflammatorisk), så skaden ikke udvikler sig yderligere (lægen anbefaler nogle gange 2 Panodil og 2 Ipren sammen, men det afhænger af din størrelse, og om du ellers er vant til at indtage smertestillende medicin).

Hvis håndkøbsmedicinen ikke virker, skal egen læge kontaktes, så du kan få receptpligtig smertestillende medicin, og evt. muskelafslappende medicin.

Hvis smerten er meget kraftig, kan det lindre at lægge sig kortvarigt. Ellers anbefales det at holde området i bevægelse. Det skal selvfølgelig være bevægelser, der ikke provokerer smerten unødigt.

Søg professionel hjælp
Kontakt din kiropraktor, så behandlingen hurtigst muligt kan påbegyndes. Jo hurtigere behandlingen iværksættes, jo hurtigere bliver du smertefri.

Hvis smerten tillader det, kan du påbegynde relevante udstrækningsøvelser af de involverede muskler i området. Husk dog at det ikke må fremkalde smerte at strække ud, man må kun mærke en spænding i vævet.