Telefonnummer

+45 59 18 28 38

Telefontid

Mandag til fredag fra kl. 7.30

Børns kroppe gennemgår en rivende udvikling, mens de vokser. De foretager mange flere ekstreme bevægelser, og fald og har en langt højere fysisk aktivitet end voksne, så hvorfor skulle de ikke også have behov for kiropraktisk behandling?

Mange forældre ved, at det er en god idé at få tjekket barnet hos kiropraktoren, hvis barnet har været udsat for alvorlige fald eller andre uheld. En del kører på skadestuen, og det er en rigtig god idé, at få udelukket at barnet har fået hjernerystelse, eller har brækket eller forstuvet noget. Men selvom der ikke umiddelbart er sket nogen alvorlig skade, så kan der opstå låsninger i led, som senere kan give barnet problemer. Derfor anbefaler vi altid, at få tjekket barnet nogle dage efter at uheldet er sket.

Når børn er store nok til at give udtryk for at de har ondt et sted, så bemærk om de gentager klagen. Hvis børn klager over smerte det samme sted gentagne gange, er der som regel noget om det.

Kiropraktik er en effektiv behandling ved en del lidelser, som man måske ikke umiddelbart forbinder med kiropraktik.

Ørebørn hjælpes ofte med kiropraktik. Problemer med ørerne opstår hos børn, fordi der sker en forstoppelse i det eustakiske rør, som forbinder svælget med mellemøret. Børns eustakiske rør ligger mere vandret end hos voksne, og har derfor vanskeligere ved at blive tømt, hvis der opstår betændelse i det. De almindelige nakkebevægelser i den øvre del af hals-hvirvelsøjlen, er med til at stimulere røret så det nemmere tømmes, men er der en låsning i disse led, så medfører det altså en øget risiko for infektioner. Derfor kan kiropraktisk behandling af nakken hjælpe på øreproblemer.

Ældre børn kan have problemer med at holde på vandet, enten om natten eller både nat og dag. Nerveforsyningen til

blæren udløber fra den nederste del af rygsøjlen og korsbenet. Når blæren er fuld giver den et signal til hjernen om at det er tid til at den skal tømmes. Hjernen sender øjeblikkeligt et afværgesignal til blæren for at afværge den tømningsrefleks der ellers aktiveres, og giver dermed tid til at finde et toilet. Hos nogle børn fungerer den afværgerefleks kun, når de har fuld fokus på deres trang til at tisse. Når de er optaget af søvn eller leg, når hjernen ikke at sende afværgesignalet af sted, og der sker en ufrivillig vandladning. Kiropraktoren kan i mange tilfælde optimere nerveforsyningen til og fra blæren, ved hjælp af få behandlinger.

Vokseværk er smerter i muskler og led, som ofte opleves efter øget aktivitetsniveau. Når funktionen i muskler og led bedres med kiropraktisk behandling, forsvinder smerterne.

Astma/vejrtrækningsbesvær kan lindres med kiropraktisk behandling. Vi opfordrer aldrig til, at man erstatter medicinsk behandling med kiropraktik, men kiropraktisk behandling af brysthvirvelsøjlen kan medføre, at brystkassen nemmere udvides, og at barnet dermed får nemmere ved at få luft nok.

Mavesmerter kan i nogle tilfælde stamme fra lænderyggen. Der er mange årsager til mavesmerter, så vi anbefaler altid, at man har talt med sin egen læge også, for at udelukke andre årsager til smerterne.

Mange andre problemer kan løses med kiropraktisk behandling. Vi svarer gerne på spørgsmål, hvis du vil vide mere om, hvad vi kan gøre for netop dit barn.